CREMA CATALANA

#Postres y dulces 18 marzo 2021

Bon dia


Per Sant Josep, i farem la crema catalana! De la recepta de la nostre companya Viki


Per nosaltres la crema catalana es un postre típic català que fem tot sovint.


Un dels meus trucs es infusionar la llet.


Ingredientes:


- 1000gr de llet sencera


- 4 rovells d'ou


- 300gr sucre (200gr per la crema i 100gr per cremar)


- 1sobre Flan Potax


- Branca de Canella


- Pell de la llimona


1. Per infusionar la llet, posem dins al vas la llet, la pell  de la llimona i el pal de canella, programem 8min /90ºC / vel.1,  un cop acabat el temps ho deixem reposar 25 minuts. Llavors ho colem i reservem.


2. Agafem una tasa i posem una muca de llet, el sobre Potax i barregem .


3.Posem la papallona a les ganivetes, afegim al vas la llet reservada, els rovells  i el sucre. Barregem 15 seg /vel 3,5.


4.Tot seguit programem 11min/90ºC/vel 2.


5. Afegim la barreja de llet i potax i s'ha de programar 2 min/90ºC/ vel 2. // Si ha fet espuma,  programar temperatura 2min /90/vel 2.


6.Retirem la papallona del vas i programem 10 seg/ vel 7. Posem la crema en una plata o 6 tarrines de fang individuals, la deixem refredar en els utensilis a temperatura ambient durant 20minuts i llavors ja estarà preparada per cremar, reservar a la nevera i servir.


Bon profit!!