TRINXAT DE LA CERDANYA

#Aperitivos, entrantes y tapas 24 enero 2020

Aprofitant la temporada d'hivern i de la verdura de temporada, us presento un plat típic de la cuina tradicional de la Cerdanya, al Pirineu català, la podem servir com un timbal o en format truita petita i dorada. Els ingredients són bàsicament patata, col, cansalada, i  botifarra negra (opcional). Amb el Thermomix® ens resulta un plat molt fàcil, ràpid, saludable i de temporada.




TRINXAT DE COL


- 750grs Col verd d'hivern

- 70grs oli d'oliva verge


- 2-3 grans d'all


- 150grs Panxeta de porc tallada a tires


- 100grs Aigua


- Sal


- 500grs Patates tallades 


PREPARACIÓ


- Trossegi la col en dues o tres vegades ajudant-nos amb l'espàtula 8seg/vel.4 . Reservi en un bol i reserva.


- Posi l'oli al vas i programar 3min/temp.varoma/vel.1


- Afegir els alls i programar 3seg / vel 5, Amb l'espàtula, baixi les restes d'all del vas.


- Incorporar la cansalada. Programar 5min/Temp Varoma /vel.1 Reservar la cansalada i els alls.


- Incorporar la col ja trossejada, l’aigua, la sal, i programar 5min /Temp Varoma /vel.1 Afegir les patates, la cansalada i l’all i programar 20 minuts./ Temp Varoma /vel 1


- Si vols afegir la butifarra negra, faci-ho quan faltin 10 minuts.


-  Emplatar i servir, si el volem fer tipo truita posar oli a la paella i dorar com una truita.