Thermomix® Mataro

Cristina Serra Mallol

Sóc la Cristina i visc a Vilassar de Mar. Durant més de 25 anys he sigut locutora de ràdio en diferents emissores musicals. Des de fa un temps busco fer un canvi en la meva vida professional, i ara et trobo a tu. Fa temps que vaig començar a descubrir Thermomix® gràcies a una amiga. Al principi em va costar decidir-me. A tots ens ha passat. Però quan  la proves, ja no hi ha marxa enrera. Així que mica a mica he anat entrant més en el mòn Thermomix® , i ara estic contenta de formar part d'aquesta família. Gràcies per llegir-me i si necessites qualsevol cosa... aquí estic!

Sóc la Cristina i visc a Vilassar de Mar. Durant més de 25 anys he sigut locutora de ràdio en diferents emissores musicals. Des de fa un temps busco fer un canvi en la meva vida professional, i ara et trobo a tu. Fa temps que vaig començar a descubrir Thermomix® gràcies a una amiga. Al principi em va costar decidir-me. A tots ens ha passat. Però quan  la proves, ja no hi ha marxa enrera. Així que mica a mica he anat entrant més en el mòn Thermomix® , i ara estic contenta de formar part d'aquesta família. Gràcies per llegir-me i si necessites qualsevol cosa... aquí estic!

BUNYOLS DE L'EMPORDÀ. BRUNYOLS AMB Thermomix®

26 marzo 2019
26 marzo 2019
Categoría:



Avui us proposo que us atreviu amb aquests bunyols de l'Empordà. Els he fet vàries vegades i al final per mi, aquesta és una bona combinació d'ingredients, tot i que com sempre, cadascú pot variar-ne alguns al seu gust.


Ingredients :


500 g de farina de força 


50 g de llard o bé mantega


40 g de llevat fresc


100 g de sucre


100 g de llet


1 llimona 


2 ous grans o 3 si són petits


10 g de matafaluga


1 cullereta de canyella en pols


unes gotes de vainilla o un sobre de sucre avainillat


un pessic de sal 


40 g licor d'anís (tipus "El mono" ) + una mica per polveritzar al final


oli


Elaboració : 


Comencem per posar el sucre dins el got ben sec per fer sucre glas. Polveritzem 20 segons a velocitat 10.


Afegim la pell de la llimona. Sense part blanca, que amargueja i ben seca. Prèviament la podem deixar entre 2 papers absorbents de cuina i així perd humitat.  Polveritzem junt amb el sucre i repetim 20 segons a velocitat 10.


Afegim el llard o mantega, la llet, anís, sal, matafaluga, canyella, les gotes de vainilla i els ous i ho posem 1 minut/37 graus/velocitat 4.


Afegim la farina i el llevat esmicolat i li donem velocitat 6 durant uns segons per barrejar-ho.


Seguidament programem 3 minuts/velocitat espiga.


Preparem una safata untada amb oli i amb les mans també untades d'oli anem formant boles de la mida d'una cullereta. Penseu que al fregir s'inflen molt.


Les deixem reposar en un lloc fora de corrents d'aire, com dins el forn o tapades amb un drap durant 1 o 2 hores, fins que doblin el seu volum.


Ara ja les podem fregir. En abundant oli, i que no sigui massa, massa calent, si no es torren molt i quedarien crus per dins. Els podeu fer en forma de bola o bé fer un forat al mig, com si fos una "rosquilla".


Un cop fregits, i encara al màxim de calents possible, els polveritzem amb anís i els arrebossem amb sucre. És important fer-ho ràpid perquè si no el sucre no queda ben enganxat. 


I ja teniu uns bons brunyols de l'Empordà! Bon profit i bona pasqua! 




 

Solicita demostración
26 marzo 2019