POLLASTRE A LA CATALANA AMB PATATES

#Carnes y aves 17 marzo 2021


Aquesta es una altre recepta tradicional que als de casa els agrada molt.






INGREDIENTS PER A 4 PERS.


    • 80 g Oli d’oliva verge extra


    • 40 g de llard de porc


    • 4 de cuixes de pollastre sense pell o 6 contracuixes també sense pell


    • 75 g de tomàquet triturat


    • 150 g de ceba tallada a «grills» ( en 16 parts)


    • 6 dents d’alls


    • 200 g de brandy


    • 1 fulla de llorer


    • sal i pebre al gust


    • 4-8 patates pelades (depèn de la mida) i tallades a rodanxes d’uns 0,6mm(el tall més gruixut de les mandolines)


PREPARACIÓ


    1. Posem en el vas l’oli i el llard i escalfem 4 min/Varoma/vel,1


    2. Afegim el pollastre ( mirem que les cuixes no bloquegin les gavinetes) , el tomàquet, la ceba i els alls i comencem a coure 8 min/Varoma/Gir invers/Vel.cullera.


    3. Mentre preparem les patates al recipient varoma i si es necessari les repartim a la bandeja varoma també. Tapem


    4. Afegim el brandy, el llorer, la sal i pebre. Posem el recipient varoma al seu lloc i programem 40 min/Varoma/Gir invers/Vel.cullera.


    5. Retirem el recipient varoma, i comprovem que les patates estiguin cuites. Posem el pollastre en una cassola per servir, afegim les patates i repartim bé sacsejant una mica la cassola, Tapem i deixem reposar una mica abans de servir.


    6. Si les patates no estiguessin cuites posem 500cc d’aigua al vas , tornem a posar el recipient varoma i programem uns minuts més a temp. Varoma/vel,cullera.


Notes


Si us ve de gust, al varoma hi podeu posar alguna verdura del vostre gust per acompanyar,encara que jo trobo que ja es una recepta ben complerta.


També podeu treure la pell del pollastre un cop cuit, així es desfà menys..... però aporta més greix i calories a la recepta.