FORMATGE RATLLAT

#Técnicas básicas 02 abril 2020

Hola a tothom !! 


Una de les funcions que més em va sorprendre la primera vegada que vaig veure el Thermomix® ... era una TM31 fa uns quants anys... va ser RATLLAR FORMATGE !!! 


Moltes de les receptes de Thermomix® que utilitzen formatge ratllat, abans de començar et fa ratllar el formatge, però si sou usuaris de formatge ratllat, podeu tenir formatge ratllat, guardat. Aixi no haureu de ratllar el formatge a cada recepta que feu. I us permet aprofitar restes de formatges que tingueu a la nevera. 


Segons la duresa de formatge necessitarem mes o menys temps i mes o menys velocitat. 


Si es parmesà o similar ( Grana Padano, formatge curat ... ) per ratllar 100 gr  necessitarem de 15 a 20 segons / vel 10. 


Si es emmental o similar per ratllar 100 gr necessitarem de 15 a 20 segons / vel 8 


També es pot ratllar un formatge tou.. com el formatge de cabra, en aquest cas per ratllar 100 gr farem 6 seg / vel 4. I si no l'hem d'utilitzar rapidament, millor guardar-lo una estoneta al congelador. 


Ah ! I sabeu ... aguanta molts mes dies ratllat sense fer-se malbé que un formatge que ja compreu en bosses ratllat !!