BUÑUELOS DE BACALAO

#Aperitivos, entrantes y tapas 12 febrero 2018

Recuerdo de pequeña, en vísperas de Semana Santa, mi madre hacia los buñuelos de bacalao, hacia un montón, y se  pasaba mucho rato ,...yo, hasta que no los pude hacer con el Thermomix® , no me vi capaz,... Ahora disfrutamos de unos buñuelos muy  sabrosos y súper fáciles . También es una buena idea para  todos aquellos, sobre todo niños, que les cuesta comer pescado


BUÑUELOS DE BACALAO


INGREDIENTES



  • 250gr de bacalao (previamente desalado ó remojado)

  • 2 dientes de ajo

  • perejil fresco

  • 100 gr de harina

  • 1 huevo

  • 1 cucharadita de levadura en polvo (Royal)

  • 150 gr de agua mineral


PREPARACIÓN



  1. Triture los ajos con el perejil 5 seg/vel 5.

  2. Escurra el bacalao y séquelo bien con papel absorbente Añádalo y triture 20 seg/vel. 5.

  3. Incorpore el resto de ingredientes y mezcle 15seg /vel 3. Viértalo en un bol y tape con film, de forma que esté en contacto con la masa para que no haga costra. Deje enfriar en la nevera un mínimo de 30 minutos, si es más mejor

  4. Con la ayuda de dos cucharas de postre vaya cogiendo porciones de masa y fría, en un cazón con abundante aceite y bien caliente.

  5. Cuando ya estén doraditos , sáquelos y póngalos sobre papel absorbente para sacar el exceso de aceite.


Está masa se puede congelar. Recomiendo, antes de congelarlos, freírlos un poco, no mucho, que queden blanquitos. Para consumirlos, sólo tendrá que acabar freírlos, con aceite muy caliente, SIN DESCONGELARLOS


Para hacer los buñuelos podemos comprar el bacalao que venden a tiras ó migas al punto de sal,  siempre resulta más económico y el resultado será el mismo   


                               


Recordo de petita, quan s'acostava Setmana Santa, la meva mare feia els "crispells de Bacallà", en fèia un piló, i s'hi passava força estona,...jo, fins que no els vaig poder fer amb el Thermomix® , no m'hi vaig veure en cor,... Ara gaudim d'uns bunyols molt gustosos i súper fàcil.També és una bona ideia per tots aquells, sobretot nens, que els hi costa menjar peix 


INGREDIENTS



  • 250gr de bacallà (prèviament dessalat )

  • 2 grans d'all

  • Julivert fresc

  • 100 gr de farina

  • 1 ou

  • 1 culleradeta de llevat en pols (royal)

  • 150 gr d'aigua mineral


PREPARACIÓ



  1.  Trituri els alls amb el julivert 5 seg/vel 5.

  2. Escorri el bacallà i sequi’l bé amb paper absorvent. Afegeixi’l i trituri 20 seg/ve5. 

  3. Incorpori la resta d'ingredients i barregi 15seg /vel 3. Aboqui en un bol i tapi amb film, que estigui en contacte amb la massa perquè no faci crosta. Deixi refredar a la nevera un mínim de 30 minuts, si és més millor

  4. Amb l'ajuda de dues culleres de postre vagi agafant porcions de massa i fregeixi en un cassó amb oli abundant i ben calent.

  5. Quan ja estan ben rossets treguil’s i posil’s sobre paper absorvent per a treure l'excés d'oli.   


Els bunyols es poden congelar. En aquest cas, fregirem lleugerament els bunyols, que quedin blanquets  i seguidament els congelarem. Quan els vulgui consumir els acabarem de fregir directament, amb oli ben calent, sense descongelar-los


El bacallà  el podem comprar a trossets o a tires, al punt de sal,  resulta més econòmic i el resultat serà el mateix