CALDO DE PEIX

#Pescados y mariscos 17 marzo 2020

CALDO DE PEIX 


Quan compro peix sempre li demano a la peixatera que em doni les espines, cap,... i així amb una pastanaga, un porro i una ceba puc fer un caldo boníssim. Sempre en tinc de fet, d'aquesta manera el tinc a punt per una sopa, un arròs, una fideuá...També, moltes vegades aprofito per fer uns musclos al vapor només canviant la temperatura a Varoma.


INGREDIENTS


- 1 ceba tallada a quarts ( uns 200g) -1 pastanaga en 2 o 3 trossos ( uns 70 g) -1 porro en 2 o 3 trossos ( uns 100g)-500 g d’espines de peix ( rap, lluç,...)-50 g d’oli-1500 g d’aigua-1 culleradeta de sal


PREPARACIÓ


1.Posi en el vas la ceba, la pastanaga, el porro les espines, cap de peix i oli. Sofregeixi 10 min/ 100º/ vel.1  2.Afegeixi l’aigua i la sal i programi 30min/100º/ vel.1. Col.li el caldo i utilitzi a la seva conveniència.




CALDO DE PESCADO 


Cuando compro pescado siempre le pido a la pescadera que me dé las espinas, cabeza, ... y así con una zanahoria, un puerro y una cebolla puedo hacer un caldo buenísimo. Siempre tengo de hecho, de esta manera lo tengo listo para una sopa, un arroz, una fideuá ... También, muchas veces aprovecho para hacer unos mejillones al vapor sólo cambiando la temperatura a Varoma.


INGREDIENTES  


- 1 cebolla cortada en cuartos (unos 200g)- 1 zanahoria en 2 o 3 trozos (unos 70 g)- 1 puerro en 2 o 3 trozos (unos 100g)- 500 g de espinas de pescado (rape, merluza,..) - 50 g de aceite- 1500 g de agua- 1 cucharadita de sal


PREPARACIÓN


1.Ponga en el vaso la cebolla, la zanahoria, el puerro las espinas, cabeza de pescado y aceite. Sofría 10 min / 100º / vel. 1 2.Añada el agua y la sal y programe 30min / 100º / vel.1. Cuele el caldo y utilice a su conveniencia