RISOTTO AMB PERA I GORGONZOLA

#Pastas y arroces 24 marzo 2020

Avui  no he cuinat jo, el meu fill se n'ha ocupat i li ha quedat espectacularment bò!! i, sense treure-li mèrits...és que és tan fàcil cuinar amb el Thermomix® , que tothom s'hi pot posar i tenir resultats sorprenents


Hoy no he cocinado yo, mi hijo se ha ocupado y le ha quedado espectacularmente bueno !! y, sin quitarle méritos ... , es que es tan fácil cocinar con  Thermomix® , que cualquiera se puede poner y tener resultados sorprendentes



RISOTTO AMB PERA I GORGONZOLA


INGREDIENTS:


 -60 g de ceba


-30 g d’oli d’oliva


-350 g d’arròs


-50 g de vi blanc sec


- 900 g de caldo de verdures calent ( o aigua)


-sal ( amb precaució)


-200 g de formatge Gorgonzola tallat a daus petits


-200 g de pera pelada i tallada a daus


-30 g mantega


PREPARACIÓ


1-. Posi la ceba i l’oli dins el vas i trossegi 3 sg/vel 7. Després, sofregeixi 3 min /           100º/vel.1


2-. Afegeixi l’arròs i programi 3 min/100º/gir esq./ vel.1 sense posar el cubilet


3-. Afegeixi el vi i programi 1 min/100º/gir esq/ vel 1 sense posar el cubilet per           facilitar l’evaporació.


4-. Incorpori el caldo i la sal i programi 11min/100º/ gir esq / vel.1


5-. Afegeixi el formatge Gorgonzola i la pera i programi 2min/100º/gir esq/ vel 1.


      Posi en una safata, afegeixi la mantega i barregi delicadament. Serveixi                      immediatament .


RISOTTO CON PERA Y GORGONZOLA



INGREDIENTES:


-70 g de cebolla


-30 g aceite


-400 g Arroz (mejor tipo Arborio o Carneroli)


-50 g de vino blanco seco


-900 g de caldo de verduras muy caliente ( o agua)


  -sal ( con precaución)


-150-200 g de queso Gorgonzola cortado a dados pequeños


-200 g de pera ( 3 peras) peladas y cortadas a dados


-30 g mantequilla 


PREPARACIÓN


1-. Ponga la cebolla y el aceite dentro del vaso y trocee 3 sg/vel 7 Seguidamente,         sofría 4 min/100º/vel.1. Caliente el caldo ó agua y pastilla


2-. Añada el arroz y programe 3 min/100º/giro inverso./ vel.1 sin poner el                   cubilete


3-. Añada el vino y programe 2 min/100º/gir inverso/ vel 1 sin poner el cubilete         para facilitar la evaporación.


4-. Ponga la báscula y añada el caldo hierviendo y la sal. Si se ha evaporado, se             añadirá hasta llegar a los 900 g. Programe 11min/100º/ giro inv / vel.1


5-. Añada el queso Gorgonzola y la pera cortadita a dados. y programe 2min /             100º/giro inverso/ vel 1. Vuelque en una Fuente, añada la mantequilla y                   mezcle delicadamente. Sírva inmediatamente .