CASTAGNOLI

#Postres y dulces 11 febrero 2015

Los castagnoli son una bolas que se preparan con una masa muy parecida a la de nuestras rosquillas que se comen en uno o dos bocados o incluso habrá alguien que se los coma de dos en dos ;)Son una delicia para el paladar pero son de consumo ocasional por su alto contenido calórico.Ingredientes:2 huevos;60 gr. de azúcar;75 gr. de mantequilla derretida;50 gr. de licor de anís;ralladura de medio limón;300 gr. de harina;1 sobre de levadura instantánea tipo royal;Azúcar blanquilla o azúcar glas para rebozarAdemás necesitamos:Abundante aceite para freir;una sartén hondaPreparación:1. Echamos los huevos y el azúcar en el vaso del Thermomix®  ® y batimos 6 minutos, velocidad 3 y 1/2.2. Añadimos la mantequilla derretida en el microondas y atemperada, el licor de anís y la ralladura de limón. Mezclamos 10 segundos, velocidad 2.3. Añadimos la harina y la levadura y mezclamos primeramente 30 segundos, velocidad 6. Después amasamos 1 minuto, vaso cerrado, velocidad espiga.4. Ponemos a calentar el aceite en una sartén honda y mientras se calienta vamos haciendo bolas con la masa de unos 10 gr.5. Cuando el aceite esté caliente vamos echando las bolas de masa. No echamos muchas en la sartén para que la temperatura del aceite no descienda. Las freimos hasta que estén doradas.6. Las escurrimos sobre papel de cocina absorbente y seguidamente las rebozamos en una mezcla de azúcar blanquilla y azúcar glas.Buen provecho!CASTAGNOLIEls Castagnoli són unes boles que es preparen amb una massa molt semblant a la de les nostres rosquilles que es mengen en una o dues mossegades o fins i tot hi haurà algú que se'ls mengi de dos en dos;)Són una delícia per al paladar però són de consum ocasional pel seu alt contingut calòric.Ingredients:2 ous;60 gr. de sucre;75 gr. de mantega fosa;50 gr. de licor d'anís;ratlladura de mitja llimona;300 gr. de farina;1 sobre de llevat instantània tipus royal;Sucre blanc o sucre glas per arrebossarA més necessitem:Abundant oli per fregir;una paella fondaPreparació:1. Tirem els ous i el sucre en el got del Thermomix® i batem 6 minuts, velocitat 3 i 1/2.2. Afegim la mantega fosa al microones i temperada, el licor d'anís i la ratlladura de llimona. Barregem 10 segons, velocitat 2.3. Afegim la farina i el llevat i barregem primerament 30 segons, velocitat 6. Després amassem 1 minut, vas tancat, velocitat espiga.4. Posem a escalfar l'oli en una paella fonda i mentre s'escalfa anem fent boles amb la massa d'uns 10 gr.5. Quan l'oli estigui calent anem tirant les boles de massa. No en tirem moltes a la paella perquè la temperatura de l'oli no baixi. Les fregim fins que estiguin daurades.6. Les escorrem sobre paper de cuina absorbent i seguidament les arrebossem en una barreja de sucre blanc i sucre glas.Bon profit!