GALTES AMB SALSA DE OPORTO, ESCALUNYES I MONIATOS

#Carnes y aves 30 marzo 2020


Bones, aquest cap de setmana he fet per primera vegada la recepta que avui us presento.


Tot i que està pensada per fer amb cuina guiada des del model Tm-6 us la transcric per tots aquells que teniu un altre. Us he posat entre parèntesi com haureu de procedir.


Al final us poso una parell de suggeriments que jo he fet per tal de que quedessin al gust dels de casa.



Galtes amb salsa de porto amb escalunyes i moniatos


Ingredients


• 60 g d'oli d'oliva (i una mica més per regar els moniatos)


• 1000 g de galtes de porc tallades per la meitat


• 300 g de escalunyes


• 200 g de vi de Porto


• 1 culleradeta de sal


• 1 pessic de pebre mòlt


• 30 g de sucre morè


• 3 moniatos (600-700 g)


• 30 g de pinyons


Preparació


1. Poseu en el got 20 g d'oli i 500 g de galtes i iniciï Alta Temperatura (8 min/120º o Varoma/ vel. Cullera, segons model) . Traieu a un bol i reservi.


2. Poseu en el got 20 g d'oli i 500 g de galtes i iniciï Alta Temperatura (8 min/120º o Varoma/ vel. Cullera segons, model) . Traieu a l'bol amb les galtes i reservi.


3. Poseu en el got les escalunyes i 20 g d'oli i iniciï Alta Temperatura (8 min/120º o Varoma/ vel. Cullera, segons model).


4. Incorpori les galtes daurades reservades, el vi de Porto, la sal, el pebre i el sucre morè i programi 15 min / 100 ° C / gir invers/ vel cullera. Mentrestant, peleu els moniatos, talleu a rodanxes d'aprox. 1,5 cm i col·loqui-les en el recipient Varoma.


5. Situeu el Varoma tapat en la seva posició i programem 20 min / Varoma / gir invers / vel cullera. Traieu el Varoma i reservi.


6. Afegiu a el got els pinyons i barregi bé amb l'espàtula. Col·loqui les batatas en una font, saliles i regui amb oli d'oliva abans de servir acompanyant les galtes.



Sugerències:


1.- Un cop finalitzada la recepta vaig treure els trossos de carn i vaig triturar la salsa programant 10seg./vel.10. I un cop triturada la salsa, hi vaig afegir els pinyons.


2.- Les patates un cop cuites les vaig marcar a la paella ben calenta per tal de que quedessin doradetes.


Si encara no tens un Thermomix® a la teva vida, fes clic en el botó taronja  i em poso en contacte amb tu en la màxima brevetat per explicat-te, sense cap comptomís. 


Que diasfruteu de la recepta i ja m'explicareu!