ARRÒS CREMÓS NEGRE DE CALAMARS

#Pastas y arroces 16 marzo 2020

ARRÒS NEGRE CREMÓS AMB CALAMARS 



Mai hagués pensat que fer un arròs negre fora tant senzill. Aquest, a casa ens agrada molt, i a més no es necessiten gaires ingredients i és ràpid de fer. A vegades, li afegeixo unes petxines o cloïses que les obro al vapor els últims 10' de coure l'arròs, canviant la temperatura de 100º a Varoma. També intento tenir caldo de peix fet  amb quatre espines que tingui, queda espectacular. ( veure recepta)


INGREDIENTS -2 granets d’all-70 g de ceba (a trossos)-50 g d’oli d’oliva verge-500 g de calamars ( nets i a trossos)-70 g de tomàquet triturat en conserva-200 g de arròs de gra rodó-700 g de brou de peix ( molt calent)-2 sobres de tinta de calamar ( dissolta amb una mica d’aigua)-1 culleradeta de sal  


PREPARACIÓ


1-. Posi en el vas els granets d’all, la ceba i l’oli i trossegi 4 seg/ vel. 5. Sofregeixi           5 min/ 120º/ vel. 1


2-. Incorpori els calamars i programi 8 in/120º/ vel.cullera3-. Afegeixi el tomàquet i        l’arròs i programi 3 min/120º/ gir invers vel cullera


4-. Incorpori el brou de peix i programi 4 min/100ºC/ gir invers vel.cullera


5-. Afegeixi la tinta de calamar i la sal y programi 10 min/ 100ºC/gir inv/ vel.


     cullera Bolqui en una cassola, deixi reposar durant 3-5 minuts i serveixi




ARROZ NEGRO CREMOSO CON CALAMARES


Nunca hubiera pensado que hacer un arroz negro fuera tan sencillo.


Este, en casa nos gusta mucho, y además no se necesitan muchas ingredientes y es rápido de hacer. A veces, le añado unas conchas o almejas que las abro al vapor los últimos 10 'de cocer el arroz, cambiando la temperatura de 100º a Varoma. También intento tener caldo de pescado hecho con cuatro espinas que tenga, queda espectacular. (Ver receta)


INGREDIENTES - 2 granitos de ajo - 70 g de cebolla (a trozos) - 50 g de aceite de oliva virgen - 500 g de calamares (limpios y troceados) - 70 g de tomate triturado en conserva - 200 g de arroz de grano redondo - 700 g de caldo de pescado (muy caliente) - 2 sobres de tinta de calamar (disuelta con un poco de agua) - 1 cucharadita de sal


PREPARACIÓN


1-. Ponga en el vaso los granitos de ajo, la cebolla y el aceite y trocee 4 seg / vel. 5.        Sofría 5 min / 120º / vel. 1


2-. Incorpore los calamares y programe 8 min / 120º / vel.cuchara


3-. Añada el tomate y el arroz y programe 3min/120º /vel. cuchara


4-. Incorpore el caldo de pescado y programe 4 min / 100ºC / giro inv vel.cuchara


5-. Añada tinta de calamar y la sal y programe 10 min/100º /giro inv /vel.cuchara


     Vuelque en una cacerola, deje reposar durante 3-5 minutos y sirva