BRIOX SUÏS
#Masas, panes y repostería 10 mayo 2020
Avui no m’he pogut resistir a fer els Suïsos. L’excusa del berenar de dissabte. I és que estan tant bons!!!
BRIOX SUÏS
INGREDIENTS
- 120 g de mantega a daus
- 90g de llet
- 15 g de llevat premsat fresc
- 5 ous mitjans (1 ou batut per a pintar)
- 500 g de farina de força
- 75 g de sucre + 100 g per humitejar
- 5g de sal
PREPARACIÓ
1. Posi un bol sobre la tapa, pesi la mantega i reservi.
2. Posi en el vas la llet i el llevat i barregi 10 seg / vel 3.
3. Afegeixi 4 ous, la farina, 75 g de sucre i la sal i amassi 2 minuts / espiga
4. Tregui el cubillet, programi 6 min / espiga i vagi afegint per l'obertura de la tapa, d'un en un a intervals de aprox. 15-20 segons, els trossos de mantega. Deixi reposar la massa al vas fins que dobli el seu volum (aprox. 1 hora).
5. Tregui la massa sobre una superfície empolvorada amb farina. Formi un cilindre i, ambl'espàtula o un ganivet, talli 14 porcions d'aprox. 65 g.
6. Faci una bola amb cada porció, doni-li forma allargada i aplani-la lleugerament. Posi’ls separats entre si en dues safates de forn folrades amb paper d'enfornar, pínti’ls amb ou batut i deixi’ls reposar en un lloc temperat lliure de corrents d'aire fins que doblin el seu volum (aprox. 30 minuts).
7. Preescalfi el forn a 240 ° C.
8. Quan hagin doblat el seu volum, pínti’ls de nou amb l'ou batut, faci un tall al llarg i posi el sucre humitejat al llarg del tall Enforni en 2 tandes durant 7 minuts (240 ° C). Tregui del forn, deixi temperar i serveixi