PA DE ST JORDI -20

#Masas, panes y repostería 27 abril 2020

PA DE SANT JORDI


INGREDIENTS-100 gr. formatge cheddar a trossos -300 gr de llet -50 gr. mantega-50 gr. sucre-30 gr de llevat fresc de forneria-550gr de farina de força - 1 culleradeta de sal-Unes gotes de colorant alimentari groc-100 gr. de sobrassada-70 g nous-30 de llavors ( pipes,. Séssam... el que tingueu) - 50 gr. de llet o almívar claret per pintar.


PREPARACIÓ


1-. Posi les nous al vas i doni 0.5 seg de turbo. Reservi. 


2-. Posi el formatge dins el vas del Thermomix® i ratlli’l 10seg/vel 7.Reservi.


3-. Sense rentar el vas, posi la mantega, la llet, el llevat i el sucre i programi     2min/37º/ vel.2


4-. Afegeixi la farina i sal i amassi 15 seg/ vel. 6 i a continuació programi 3min/ vel. espiga. Retiri la massa del vas, faci una bola i posi-la en un plat tapada amb un drap durant 30 min


5-. Divideixi-la en tres parts ( cada tros pesarà aprox. 300 gr). Posi una part de la massa dins el vas, afegeixi les nous i les llavors i amassi 30seg/ vel espiga. Faci una bola i reservi


6-. Posi una altra part de la massa dins el vas, afegeixi el el formatge ratllat reservat i el colorant i amassi 1 minut/vel espiga. Reservi


7-. Sense rentar el vas, posi la massa restant i la sobrassada i amassi 1 minut/vel. espiga . Retiri la massa del vas i reservi


8-. Agafi una safata d’uns 40cmx30cm, pinti amb una mica d’oli i empolsini amb una mica de farina.


9-.Divideixi la massa amb les nous amb 4 parts Amb cada una de les parts, faci unes barretes i col.loqui cada una d’elles en el contorn de la safata.


10-.Divideixi la massa amb formatge en 5 parts ( aprox. 60g cadascuna)i la de sobressada en 4 parts ( uns 75 g). Col.loqui les barretes amb formatge a la safata deixant 4 espais entre elles per col.locar-hi les 4 barres de sobrassada.


11-.Tapi amb un drap i deixi reposar en un lloc temperat. Esperi a que doblin el seu volum ( depèn de la temperatura ambient,...sobre una hora).


12-.Escalfi el forn a 200º.


13-.Pinti les barretes amb llet o almívar claret i fornegi (a 190º) uns 35- minuts .


14-.Retiri del forn i deixi refredar sobre una reixa Quan el pa estigui fred, talli’l del llarg que es vegin els colors