Macarrons de la IAIA LLUÏSA

#Pastas y arroces 23 abril 2020

En el meu primer post he volgut compartir una recepta molt especial per a mi i els meus fills, és la recepta dels macarrons de la meva mare.



La primera vegada que van arribar de l'escola i en entrar a casa els meus fills em van dir "mmmm, Uele als macarrons de la Iaia Lluïsa !!!", no vaig poder evitar sentir una gran emoció.Són molt senzills de fer, i a casa es barallen si sobra alguna cosa per si en sobra una mica per al sopar ....


*INGREDIENTS



  • 1 ceba gran a quarts  

  • 2 pastanagues mitjanes a trossos 

  • 2 grans d'all

  • 30/35 gr. oli suau

  • 500 gr. tomàquet fregit

  • 150 gr. carn picada de vedella

  • 150 GR. carn picada de porc

  • 1 llauna paté de porc

  • 1 culleradeta sal

  • 1 pessic pebre mòlt

  • 1 pessic sucre

  • 200 gr. aigua 

  • 100 gr. llet jo utilitzo desnatada però serveix quasevol

  • 300 gr. macarrons

  • 150 gr. formatge ratllat per gratinar


PREPARACIÓ



  1. POSAR AL GOT LA CEBA A QUARTS, LES PASTANAGUES A TROSSOS, ELS ALLS L'OLI I TROSSEJAR 3 SEG / VEL 5. COMPROVAR PEL BOCAL EL GRAU DE TROSSEJAMENT. REPETIR UN PARELL DE SEGONS SI CAL. SOFREGIR 7 MIN / 120º / VEL1.

  2. AFEGIR LA CARN PICADA, EL PATÉ, LA SAL I PEBRE. BARREJAR AMB L' ESPÀTULA I PROGRAMAR 5min / 100º / GIR INVERS /VEL.Cullera

  3. INCORPORAR EL TOMÀQUET FREGIT, EL SUCRE, L'AIGUA I LA LLET I PROGRAMAR 5min / 100º / GIR INVERS /VEL.Cullera

  4. POSAR A PECALENTAR EL FORN SUPERIOR / GRILL A 200 º

  5. AFEGIR ELS MACARRONS I PROGRAMAR EL TEMPS QUE DIGUI EL PAQUET / 100º / GIR INVERS/VEL.CULLERA. ASSEGURAR QUE TOTS ELS MACARRONS QUEDEN COBERTS PEL SOFREGIT.

  6. ABOCAR ELS MACARRONS A UNA SAFATA REFRECTÀRIA DE FORN I ESCAMPAR EL FORMATGE RATLLAT PER GRATINAR. POSAR EN FORN FINS QUE EL FORMATGE ES FONGUI (UNS 5-7MIN)



SERVIR I BON PROFIT.