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Roser-julia Diaz Lopez
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FLAN DE MATÓ CON Thermomix® /FLAM DE MATÓ AMB Thermomix®
19 April 2021El flan de mató es, seguramente, el único flan que como. Lo descubrí en un restaurante de un precioso pueblo del Penedès, en Cal Recolons de Sant Martí Sarroca. En uno de esos días del mes de mayo en el que las vides empiezan a echar los pámpanos y se convierte en una absoluta delicia el pasear por esta hermosa comarca.
La he adaptado a Thermomix® con muchísimo respeto, no cuentes las calorías porque entre lo buenísimo que está, lo fácil que es y las calorías que aporta, esta receta estaría dentro de una nueva categoría de Thermomix® que se llama Pecados inconfesables,
Ingredientes para 8 flanes:
* 60gr de caramelo líquido oscuro
* 200g de azúcar blanquilla
* 1 sobre de cuajada
* 250 gr de mató (cuanto mejor sea la calidad del mató, mejor será tu flan)
* 250 gr de Nata para montar de 35gr de grasa
* 300 gr de leche entera.
* 8 flaneras individuales o bien un molde apto para varoma de 20cm o más.
* trozos de papel de aluminio
* 600gr de agua
Preparación:
- Si tienes tm6, puedes hacer el caramelo líquido oscuro y dejar enfriar hasta que esté completamente frío. https://cookidoo.es/search/es-ES?query=Caramelo+l%C3%ADquido+oscuro&countries=es
- Con el caramelo frío, poner una cucharadita en cada una de las flaneras individuales o bien en un molde apto para el varoma
- Pon en el vaso el azúcar, la cuajada, el mató y la nata y programar 10seg a velocidad 6, si ves que el mató no está completamente integrado, repite la operación 5 seg más.
- Añadir la leche y programa 10 seg a vel 6.
- Reparte el contenido del vaso en 8 vasitos, recuerda no rellenar más de 3/4 del molde utilizado y tápalos (sellados) con el papel de aluminio, distribúyelos en el recipiente varoma y en la bandeja varoma y reserva.
- Pon el agua en el vaso, el varoma en su posición y escoge tiempo. Si tus flaneras son de un solo uso (30 min), si tus flaneras son de acero inoxidable, porcelana o similar 35 min y si has escogido un molde apto para varoma de 20cm o más tienes que programar 40 minutos,
- Una vez acabado el tiempo, deja enfriar el molde o las flaneras, si los destapas veras que aun están bastante blanditos. Déjalos enfriar no menos de dos horas antes de poner en el frigorífico, después deja enfriar unas 8horas. Están espectaculares.
SALUT I VAROMA!!
El flam de mató és, segurament, l'únic flam que menjo. El vaig descobrir en un restaurant d'un preciós poble del Penedès, a Cal Recolons de Sant Martí Sarroca, en un d'aquests dies del mes de maig en el qual les vinyes comencen a mostrar els pàmpols i es converteix en una absoluta delícia el passejar per aquesta bonica comarca.
L'he adaptat a Thermomix® amb moltíssim respecte, no comptis les calories perquè entre que està boníssim, lo fàcil que és i les calories que aporta, aquesta recepta estaria dins d'una nova categoria de Thermomix® que es diu Pecats inconfessables,
Ingredients per a 8 flams:
* 60gr de caramel líquid fosc
* 200g de sucre blanc
* 1 sobre de quallada
* 250 gr de mató (com millor sigui la qualitat de l'matar, millor serà la teva flam)
* 250 gr de nata per muntar de 35gr de greix
* 300 gr de llet sencera.
* 8 flameres individuals o bé un motlle apte per Varoma de 20cm o més.
* Trossos de paper d'alumini
* 600gr d'aigua
Preparació:
- Si tens TM6, pots fer el caramel líquid fosc i deixar refredar fins que estigui completament fred.
https://cookidoo.es/search/es-ES?query=Caramelo+l%C3%ADquido+oscuro&countries=es
- Amb el caramel fred, posar una culleradeta en cadascuna de les flameres individuals o bé en un motlle apte per al Varoma
- Posa en el vas el sucre, la quallada, el mató i la nata i programa 10seg a velocitat 6, si veus que el mató no està completament integrat, repeteix l'operació 5 seg més.
- Afegir la llet i programar 10 seg a vel juny.
- Reparteix el contingut de l'got en 8 gotets, recorda no omplir més de 3/4 de l'motlle utilitzat i tapa'ls (segellats) amb el paper d'alumini, distribueix les flameres en el recipient Varoma i en la safata Varoma i reserva.
- Posa l'aigua al vas, el Varoma en la seva posició i escull temps. Si els teus flameres són d'un sol ús (30 min), si els teus flameres són d'acer inoxidable, porcellana o similar 35 min i si has escollit un motlle apte per Varoma de 20cm o més has de programar 40 minuts,
- Un cop acabat el temps, deixa refredar el motlle o les flameres, si els destapes debò que encara estan bastant tovets. Deixa'ls refredar no menys de dues hores abans de posar a la nevera, després deixa refredar unes 8 hores. Estan espectaculars.
SALUT I VAROMA