LA MONA DE PASQUA - LA TORTADA (I)

#Masas, panes y repostería 03 abril 2020


INGREDIENTS:


La tortada: 


•Mantega (per engrassar el motllo) 


•4 ous


•De 100 a 120 g de sucre


•Una culleradeta de sucre de vainilla


•120 gr de farina


•1 polsim de sal (opcional)


L’almibar: 


•250 gr d’aigua


•250 gr de sucre


PREPARCIÓ:


La tortada: 


1.Posem a escalfar el forn a 180º. Engrassem un motllo desmotllable ( de 22cm) i reservem.


2.Col•loquem la papallona a les ganivetes. Posem el got els ous, el sucre, el sucre vainillat i programem 6 min/37º/vel4. Després 6min/vel 4.


3.Afegim la farina i la sal al voltant de la papallona i barregem 4seg/vel3.


4.Retirem la papallona i ho acabem de barrejar amb l’espàtula.


5.Aboquem la barreja al motllo i posem al forn de 20-25 minuts a 180º. Un cop fet, el deixem refredar abans de desmotllar (uns 10 minuts) i el deixem refredar totalment a sobre d’una reixa abans de manipular-lo.


Almívar:


1.Posem al got l’agua i el sucre i programem 20seg/vel 2. Després retirem el cubilet i programem 7min/100º/vel 2.


Reservem per fer el montatge.