LA MONA DE PASQUA - LA TORTADA (I)
#Masas, panes y repostería 03 abril 2020
INGREDIENTS:
La tortada:
•Mantega (per engrassar el motllo)
•4 ous
•De 100 a 120 g de sucre
•Una culleradeta de sucre de vainilla
•120 gr de farina
•1 polsim de sal (opcional)
L’almibar:
•250 gr d’aigua
•250 gr de sucre
PREPARCIÓ:
La tortada:
1.Posem a escalfar el forn a 180º. Engrassem un motllo desmotllable ( de 22cm) i reservem.
2.Col•loquem la papallona a les ganivetes. Posem el got els ous, el sucre, el sucre vainillat i programem 6 min/37º/vel4. Després 6min/vel 4.
3.Afegim la farina i la sal al voltant de la papallona i barregem 4seg/vel3.
4.Retirem la papallona i ho acabem de barrejar amb l’espàtula.
5.Aboquem la barreja al motllo i posem al forn de 20-25 minuts a 180º. Un cop fet, el deixem refredar abans de desmotllar (uns 10 minuts) i el deixem refredar totalment a sobre d’una reixa abans de manipular-lo.
Almívar:
1.Posem al got l’agua i el sucre i programem 20seg/vel 2. Després retirem el cubilet i programem 7min/100º/vel 2.
Reservem per fer el montatge.