FILET A BAIXA TEMPERATURA

#Carnes y aves 23 marzo 2020Bon dia!! 


Com ja sabeu aquests dies tenim temps de fer experiments... i els que ja em coneixeu, sabeu que sóc una amant de la cuina... 


Així que us explico els que he practicat... 


He posat amb “salmorra” durant mig horeta els filets de vedella d’uns 6-7 cms. (Salmorra: proporció: 1 litre d’aigua - 100 gr sal)


De mentres he posat en marxa la recepta de “cebolla caramelizada” exclusiva de TM6
I quan he acabat, he posat els “champiñones dorados” recepta també exclusiva de TM6 de la col.lecció “Basicos para dorar”


Transcorreguda la mig hora de salar en “salmorra” he assecat bé amb paper de cuina els filets. I he envasat els filets amb una mica de pebre i oli. 


He posat els filets al got i he omplert d’aigua per poder veure com queden ben coberts, i els he tornat a treure. He utilitzat la funció “hervidor” a 55 graus.


Un cop tenim l’aigua a aquesta temperatura, ja podem introduir els filets envasats al got coberts d’aigua i programem 20 minuts a 55 graus, velocitat cullera i gir a la inversa. Si disposem de l’accessori “cubrecuchillas” no cal activar el gir a la inversa.


Quan ja hagi passat aquest temps, els treiem de l’aigua, i posem la paella a foc fort. Mentre s’escalfa, assequem el got i afegim els xampinyons daurats i una cullerada de ceba caramelitzada, un raig de vi ranci i programem 4 minuts a varoma, velocitat 1 i gir a l’inversa. 


Marquem els filets volta i volta i a gaudir de l’experiencia... podem marcar un foie a la planxa, o bé acompanyar d’unes patates! 


Bon profit!